Ilmar Raua mälestusturniir males
6. - 12. juuli 2020, Viljandi

Koroonaviiruse pandeemiast ja sellest tuleneva siseriikliku eriolukorra tõttu on maleelu Eestis tugevalt häiritud märtsi keskpaigast kuni juuni lõpuni, ära on jäänud väga mitmed Eesti meistreid selgitavad turniirid ja kohalikud võistlused. Eesti Maleliit üritab ära jäänud olulisemad võistlused tagantjärele ära korraldada, kuid mõnel juhul võib tähendada see võistluste ühendamist või ajalist kattumist. Tänavune Ilmar Raua mälestusturniir on üksiti klassikalise male Eesti meeste ja naiste meistrivõistluste valikturniiriks, sh on turniir U20 vanuseastme noormeeste ja neidude Eesti meistrivõistlusteks.

54. Ilmar Raua mälestusturniir males

Võistlusega soovitakse meenutada Viljandist pärit maletajat, kahekordset Eesti meistrit ja 1939.a. Buenos Airese maleolümpial Eesti võistkonnas kolmanda koha saavutanud maleolümpiameeskonna liiget Ilmar Rauda (30.04.1913 Viljandi – 13.07.1941 Buenos Aires), keda loeti 1920ndate aastate lõpus ja 1930ndatel aastatel Eesti üheks paremaks ja andekamaks maletajaks.

Eesti meeste ja naiste meistrivõistluste valikturniir 2020

Kuni 20 vanuseastme Eesti noormeeste ja neidude meistrivõistlused 2020

Samuti võistluse tulemuste põhjal komplekteeritakse klassikalise male Eesti meeste ja naiste meistrivõistluste finaalturniiride koosseisud. Finaalturniirid mängitakse kümne osalejaga ringsüsteemis turniiridena Tallinnas 8.-16. augustini 2020.a., nende turniiride järgselt saavad lõplikult paika 2020.a. saavutusspordi toetust saavad sportlased, samuti selgitatakse Eesti koondise liikmeid 2021. aasta maleolümpiaks Venemaal Moskvas.

 

Koduleht : Marek Kolk © 2020 | marek [punkt] kolk [ät] ut [punkt] ee