Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com

Juhend spordikorraldajatele alates 1. veebruarist 2022

juhend spordikorraldajatele alates 1. veebruarist 2022 (pdf)

EL digitaalse COVID tõendi kontrollimise juhend (pdf)

Edastame info seoses muudatusega sporditegevuse juhendis ja info tõendite kehtivuse ja kontrollimise kohta.

1. veebruarist muutub COVID tõendi nõude esitamise alampiir. Kui varem kehtis nõue alates 12 aasta ja 3 kuu vanusest, siis tänasest kehtib nõue alates 12. eluaastast, kuna COVID-19 vastu saavad vaktsineerida end kõik isikud alates 5. eluaastast. Seega ei ole tarvis enam anda aega kolme kuud end vaktsineerida.

Tegevused, mille raames tuleb tõendit esitada on endiselt samad. Spordi- ja liikumisüritustel tuleb tõendeid kontrollida. Sportimise, treenimise, spordivõistluste, noorsootöö, huvitegevuse ja huvihariduse puhul ei tule alaealistel (või sellel õppeaastal 19-aastaseks saaval õpilasel) tõendit küsida. Täpsema info leiate juhendist.

1. veebruarist muutuvad EL COVID vaktsineerimise tõendite kasutamise tingimused – esmase kuuri tõend kehtib 9 kuud, tõhustusdoosi tõend kehtib 12 kuud ja alaealiste vaktsineerimiskuuri tõend 15 kuud. Sellega seoses muutub ka EL COVID vaktsineerimise tõendi kordsuse märgistus ja Eesti kontrollirakendus hakkab arvestama uute muutunud tingimustega.

Muudatustest leiab täpsemalt infot siit: https://tehik.ee/uudis/6-olulist-fakti-vaata-mis-homsest-vaktsineerimistoendite-omanike-jaoks-muutub.